پروتز سینه
دکتر بهزاد فرخی جراح زیبایی

دکتر بهزاد فرخی از بهترین جراحان زیبایی ایران در سال 1364 از دبیرستان تیزهوشان علامه حلی فارغ التحصیل شد و در همان سال در دانشگاه علوم پزشکی تهران رشته پزشکی عمومی را شروع کرد و در سال 1374 رشته جراحی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع و در سال 1378 دوره را با برد تخصصی به پایان رسانید . در سال 1384 دوره جراحی پلاستیک و ترمیمی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران شروع و در سال 1387 دوره را به پایان رسانید . در همان سال دوره کوتاهی را در بیمارستان Sick Kid در شهر تورنتو در کانادا در رشته جراحی فک و صورت به پایان رسانید و از راهنمایی های اساتید بزرگ این رشته مثل دکتر Fisher, Zuker بهره مند گردید.

پروتز سینه

هر آنچه در مورد پروتز سینه باید بدانید

بیماران معمولا کاندید پروتز سینه میباشند به دلایل زیر:

  • 1 ) وقتی که از سایز و شکل سینه خود راضی نیستند.
  • 2 ) وقتی که به طور مادرزادی دچار فقدان یا دفورمیتی سینه خود میباشند.
  • 3 ) می خواهند به فرم اولیه سینه خود برگردند مثلا بعد از زایمان. 
  • 4 ) می خواهند عدم تقارن سینه های خود را اصلاح کنند. 
  • 5 ) بعد از جراحی های پستان به علت سرطان پستان که کاندید باز سازی سینه بعد از برداشتن سینه میباشند. 

 شما باید بدانید که توقعات شما از این جراحی باید واقع بینانه باشد و نباید کمال گرا باشید وباید بدانید که هر جراحی به هر حال ریسک و عوارض خود را دارد و ممکن است در آینده لازم باشد که پروتز جایکزین یا تعویض شود .

به طور کلی دو نوع پروتز سینه وجود دارد

  1. آب نمکی یا saline 
  2. سیلیکون یاsilicon 

پروتز های آب نمکی در حال حاضر مصرف کمی دارند و بیشتر پروتز های سیلیکونی استفاده میشود و پروتز های سیلیکونی هم دو نوع هستند  1 ) گرد یا round   2 ) قطره اشکی یا.  anatomical  پروتز های سیلیکونی از ژل سفت تشکیل شده است که هنگام پاره شدن پروتز هم شکل خود را حفظ میکنند .(شکل 1و2)

پروتز سینه

پروتز های گرد یا round  دو مشخصه دارند یکی قطر پروتز و دیگری ارتفاع یا projection  : یکی از عوامل محدود کننده در کارگزاری پروتز قطر پروتز میباشد که باید دانست نمی توان پروتزبا عرض  بیشتر از خود سینه داخل آن گذاشت عرض سینه ها حدود 9-13 سانتیمتر است لذا فقط میتوان پروتز با همین عرض را داخل آن گذاشت . عامل محدود کننده دیگر میزان کشش پوست روی سینه می باشد باید نوک سینه را با فشار به سمت بیرون کشید و مشخص کرد که چه مقدارنوک سینه کش می آید . و حدودا بین 4-6 سانتیمتر پوست کش می آید لذا ارتفاع پروتز نیز حد اکثر همین مقدار میباشد .

طریقه کار گذاری پروتز ها

از سه طریق میتوان پروتز سینه  را کار گذاشت

  • 1 ) از برش حدود 4 سانتی متر زیر سینه
  • 2 ) با برش از دور هاله سیاه رنگ سینه
  • 3 ) برش زیر بغل .

بهترین و کم عارضه ترین روش پروتز سینه

برش زیر سینه میباشد ولی عارضه آن اسکار میباشد البته این اسکار حداکثر 4-5 سانتیمتر میباشد و در محل زیر سینه محو میشود . برش از هاله سیاه رنگ دور سینه یا آرئول معمولا وقتی انجام میشود که قطر آرئول سینه حدودا 3-4 سانتیمترباشد. و برش ازناحیه زیر بغل نیز با اشکالات فراوانی همراه است اگر چه اسکار آن محو وغیر قابل دیدن است ولی میزان عوارض و عمل مجدد بسیار زیاد است و توصیه نمیشود .

 پروتز سینه دکتر بهزاد فرخی

روی عضله یا زیر عضله : این سوال به طور مکرر پرسیده میشود که پروتز را روی عضله میگذارند یا زیر عضله باید گفت در صورتی که قطر بافت سینه در قسمت های فوقانی سینه  بیشتر از 2.5 سانتیمتر باشد میتوان پروتز را زیر عضله گذاشت و اگر قطر بافت سینه در قسمت های فوقانی کمتر از 2.5 سانتیمتر باشد باید زیر عضله پکتورایس ماژور pectolaris major  گذاشته شود . هر کدام از این روشها فواید و ضررهایی دارد. در پروتز های روی عضله احتمال لمس لبه پروتز و برجسته شدن لبه های پروتز بیشتر است ولی میزان بیرون زدگی سینه یا به اصطلاح projection  سینه هم بیشتر است که زیباتر به نظر میرسد در حالی که وقتی پروتز در زیر عضله گذاشته میشود چون یک پوشش بسیار خوبی بر روی پروتز ایجاد میشود لمس پروتز کمتر احتمال دارد و میزان جابجایی پروتز نیز کمتر است ولی باید دانست که عضله باید از اتصالات داخلی و تحتانی و داخلی به استخوان جناح جدا شود که مختصری دردناکتر است.

عوارض پروتز سینه شایع ترین عارضه عفونت وجمع شدن خون وسروما به دور پروتز میباشد که نادر است . در صورت عفونت باید حتما پروتز را خارج کرد و درمان آنتی بیوتیک را شروع کرد و میتوان بین 3 تا 6 ماه بعد مجددا پروتز را گذاشت . عارضه بسیار مهم دیگر ایجاد کپسول به دور پروتز میباشد که در این صورت یک بافت سفت به دور پروتز ایجاد میشود وهمراه است با درد و احساس سفتی در لمس پروتز .

علت ایجاد این عارضه نا مشخص است و بستگی به عوامل ناشناخته دارد ولی به طور کلی چنانجه پروتزاز زیر عضله گذاشته شود ریسک ایجاد کپسول کمتر میشود و هر چقدر پروتز بزرگتر باشد وبه عضله سینه فشار بیشتری وارد کند احتمال این عارضه بیشتر است . در مراحل اولیه تشکیل پروتز میتوان صبر کرد و پروسه را دنبال کرد ولی چنانچه کپسول سر تا سر پروتز را فراگیرد باید پروتز به همراه این کپسول در آورده شود  و بین 6 ماه تا 1 سال بعد پروتز را مجددا گذاشت .

در بعضی موارد که سینه دچار افتادگی خفیف است و یا به اصطلاح پتوز ptosis  درجه 1 یا gradeI) دارد مخصوصا در زنان که سابقه شیر دهی داشته اند بهتر است از روش duale plane  استفاده شود در این روش بخشی از پروتز در زیر و بخشی از عضله زیر بافت نرم گذاشته میشود.

پروتز سینه - دکتر فرخی

باید توضیح داده شود که در زنانی که دچار افتادگی سینه هستند نتایج عمل جراحی پروتز سینه ایده آل نخواهد بود وحتما بعد از عمل نیز درجاتی از افتادگی سینه را خواهند داشت.  

محل کارگذاری پروتز سینه :

محل کارگذاری پروتز سینه

درچه افرادی لازم است همزماه با پروتز لیفت یا بالا کشیدن سینه انجام شود ؟ این سوال بسیار مهمی است که باید از قبل با بیماران مطرح کرد و آنها را از شیوه جراحی آگاه کرد .

به طور کلی افتادگی سینه به 3 دسته تقسیم بندی میشود . در grade (I)  نوک سینه در بالا و یا محاذات خط یا چین تحتانی قرار میگیرد در این افراد پروتز به تنهایی کفایت میکند .

Grade2  وقتی است که نوک سینه در زیر چین تحتانی سینه قرار میگیرد در این افراد لازم است همزمان لیفت سینه با پروتز سینه انجام گیرد. در لیفت سینه یک برش عمودی و یک برش دور تا دور هاله سیاه سینه انجام میشود.

محل پروتز سینه

مکان پروتز سینه

عوارض جراحی پروتز سینه:

درصد بسیار پایینی از جراحی پروتز سینه ممکن است نیاز به جراحی مجدد داشته باشند ( حدود ٪۳) که با توجه به درصد بسیار کم در اکثر قریب به اتفاق نیاز به جراحی مجدد نمی باشد. در برخی موارد که بیمارخود درخواست سایز بزرگتر داشته باشد، چنانچه قابلیت ارتجاعی پوست اجازه دهد می توان پروتز بزرگتر را جایگزین کرد.

عارضه دیگرکه ممکن است بعد از یکسال از عمل جراحی پروتز سینه بوجود آید عارضه ایی بنام انقباض کپسولی است در آن فرد در قسمتی از سینه خود با احساس سفتی مواجه می شود در ۳٪ درصد از موارد احتمال اتفاق این عارضه وجود دارد و باید فرد مورد عمل جراحی مجدد قرار گیرد و عارضه دیگری که درصد ابتلا به آن بسیار نادر است عارضه پارگی پروتز است که می توان با انجام MRI از وقوع آن مطمئن شد.

ایجاد درد وعفونت نیزازعوارض جراحی پروتز سینه است که می توان با تجویز داروهای مسکن و چسب های مخدر که برروی بازو چسبانده می شود تا اندازه زیادی آنرا تسکین داد قدرت شیردهی در اکثر موارد بعد ازجراحی باقی می ماند.

 دستورات بعد ازعمل جراحی پروتز سینه :

 شما ممکن است بعد از جراحی احساس سفتی و کشیدگی پوست در ناحیه سینه داشته باشید که کاملاً طبیعی است  و تا چند ماه کاهش حس درناحیه نوک سینه داشته باشید، که به مرور زمان برطرف می شود.

در چند هفته اول بهتر است از انجام کارهای فیزیکی سنگین خودداری شود ولی رانندگی مانعی ندارد. لازم است ۳ سال بعد از پروتز MRI سینه انجام گیرد و بعد از آن هر ۲ سال به طور روتین MRI  انجام شود .بهتر است در یک ماه بعد از پروتز، سوتین به طور مداوم پوشیده شود تا از ریسک جا به جایی جلوگیری شود.

در خاتمه یادآوری این نکته را ضروری می دانم که در اکثر موارد افراد در هنگام مراجعه خواهان  سایز پروتز سینه بزرگتر می باشند که به علت سنگینی و کشش بیش از حد پوست و فشار پروتز به بافت های مجاور و ایجاد عوارض و صدمات بسیار، در اکثر موارد به جراحی مجدد و درآوردن پروتز می انجامد به همین دلیل بهتر است در اکثر موارد از پروتزهایی با سایز متوسط استفاده کرد.

پروتز سینه چیست ؟

پروتزسینه  ها دارای پوشش سیلیکونی میباشند  که از قبل درون آنها با سرم نرماسالین پر شده است. امتیازی را که  پروتزهای سینه از جنس سیلسکون دارا میباشند این بود که پزشک با لوله کردن و فشرده نمودن این پروتزهای سینه میتوانست آن را از سوراخ کوچکی که روی سینه ایجاد شده به داخل سینه انتقال دهد که این سوراخ یا بهتر است بگوییم شکاف روی پوست سینه میباشد. پس از این که پروتز سینه سیلیکونی را وارد سینه نمود آن را با مایع سرمی پر نماید. با این حال مشکلاتی که بیمار پس از پروتز سینه سیلیکونی داشت این بود که شخص بعد از پروتز سینه حس میکرد مشکی پر آب در سینه اش وجود دارد که این نوع سیلیکون آن بود که جراح می توانست پوشش سیلیکونی را لوله کرده (بدون آن که داخلش مایعی وجود داشته باشد) و از سوراخ کوچکی که روی پوست سینه ایجاد کرده بود به داخل سینه منتقل کند و بعد داخل محفظه سیلیکونی را از مایع پر کند، اما اشکال این نوع سیلیکون ها این بود که بیمار هنگام حرکت حس می کرد داخل سینه اش مشکی وجود دارد که از آب پر شده و تکان می خورد و این منجر به آزرده شدن بیمار میگشت و از معایب دیگر پروتز سینه با پوشش سیلیکونی  این بود که این پروتزها پس از گذشت مدتی پاره میشد و سرم موجود در آن تخلیه میگشت.

پس از جراحی پروتز سینه بیمار با چه تغییراتی نیز مواجه میشود؟

1-این امر بدیهی میباشد که بیمار پس از پروتز سینه که منجر به بزرگ شدن سینه شما میشود تا حدی درد وجود داشته باشد به این معنا که بیمار بعد از عمل مقداری درد دارد این درد با توجه به جایی که پروتز سینه در آنجا قرار گرفته میتواند متغیر باشد به این صورت که قرار دادن پروتز های سینه در پشت ماهیچه های سینه با درد زیادی همراه میباشد به این دلیل که مقدار بیشتری از ماهیچه سینه بایستی تخلیه شود تا پروتزها در سینه جای بگیرند. به همین دلیل به مدت یک هفته پزشک برای تسکین دردتان مسکن هایی را نیز تجویز مینماید.
2- بعد از پروتز سینه ،سینه های شما دچار ورم و التهاب شده که این موضوع پس از گذشت مدتی نیز برطرف میگردد. همچنین بیمار بایستی انتظار ورم کردن هر جفت سینه ها را نیز داشته باشد  که این مسئله جای نگرانی ندارد و رفع میگردد. برخی از بیماران اظهار داشته اند که بعد از پروتز سینه ، سینه ها بیش از حد بالا قرار گرفته اند با این حال این مسئله مشکل به حساب نمی آید و پس از 2 ماه در اثر جاذبه زمین سینه ها به سمت پایین آمده و جای واقعی خود را میابند. این مسائل در واقع مسایلی میباشند که بایستی انتظار آنها را داشت.

3- این که بیمار پس از پروتز سینه تغییراتی را در نوک سینه خود احساس کرد نباید نگران شود چرا که این امر طبیعی بوده و نیز این احساس موقت میباشد. این تغییر چیز مهمی نبوده و برای عده ای افزایش حس و برای برخی دیگر کاهش حس را به همراه دارد.  دوره نقاهت کامل و بهبودی کامل در پروتز سینه گاهی به 18 ماه میرسد.
پروتز سینه همچون جراحی هایی میباشد که میتواند برای بیمار عوارضی احتمالی را ایجاد نماید. عوارض موجود در پروتز سینه برای بیمار به دو دسته تقسیم میشوند :دسته اول عوارضی یباشند که در هر جراحی ای موجود میباشد  همچون عفونت و زخم و عوارض ناشی از بیهوشی و… که نادر ترین عوارض در بین جراحی به شمار میروند ولی درصد کمی از آنها امکان دارد که اتفاق بیفتد.

4- عوارض اختصاصی در پروتز سینه، ایجاد عفونت  در پروتز میباشد. به وجود آمدن این مشکل به خصوص با درمان‌ های پیشگیرانه آنتی‌ بیوتیکی خیلی کم است. مشکل بعدی در پروتز سینه  به وجود آمدن کپسول در اطراف پروتزسینه میباشد. چرا که گاهی سیستم دفاعی بدن  شخص در دراز مدت، پروتز را به عنوان یک شی خارجی دانسته و به آن حمله می ‌کند. در این صورت کپسولی دور پروتز به وجود می آید  که التهاب آن منجر به جم شدن سینه و کم شدن فضا و نیز سفتی و تغییر شکل سینه میگردد. با توجه به اینکه  این حالت نیز قابل درمان به کمک  داروها یا جراحی دیگر میباشد اما این عارضه از جمله مسایلی است که آزار دهنده می ‌باشد. پیش ‌بینی این ‌که این مسئله که در چه بیمارانی ایجاد می ‌شود بسیاردشوار  میباشد.

نظر مشتریان

تناسب اندام و چهره خود را به هنر دستان ما بسپارید

golden-flower

تازه ترین مقالات

golden-flower-reverse

راه های ارتباطی

راه‌های ارتباطی

آدرس: تهران، بالاتر از میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۳، واحد ۱۰۲
۰۲۱۸۸۶۷۵۹۶۶
شماره موبایل
۰۹۳۶۱۲۴۱۷۴۶
واتساپ
۰۹۲۲۱۲۴۱۷۱۲
روزهای زوج
شبکه‌های اجتماعی

فرم تماس با ما

در حافظه موقت کپی شد