نمونه عمل بینی توسط دکتر فرخی
دکتر بهزاد فرخی جراح زیبایی

دکتر بهزاد فرخی از بهترین جراحان زیبایی ایران در سال 1364 از دبیرستان تیزهوشان علامه حلی فارغ التحصیل شد و در همان سال در دانشگاه علوم پزشکی تهران رشته پزشکی عمومی را شروع کرد و در سال 1374 رشته جراحی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع و در سال 1378 دوره را با برد تخصصی به پایان رسانید . در سال 1384 دوره جراحی پلاستیک و ترمیمی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران شروع و در سال 1387 دوره را به پایان رسانید . در همان سال دوره کوتاهی را در بیمارستان Sick Kid در شهر تورنتو در کانادا در رشته جراحی فک و صورت به پایان رسانید و از راهنمایی های اساتید بزرگ این رشته مثل دکتر Fisher, Zuker بهره مند گردید.

جراحی ترمیمی بینی

Secondary Rhinoplasty

این عمل جراحی معمولاً در تعریف عامه مردم به عمل ترمیمی  یا روتوش بینی شهرت دارد.

 به طور کلی باید گفت که در یک سال اول بعد از عمل جراحی بینی، اصلاً به صلاح نیست که عمل دوم انجام شود و باید حتماً صبر و حوصله داشت تا نتیجه نهایی بینی مشخص شده و سپس اشکالات تصحیح شود.

در اینجا این سوال اساسی مطرح می شود که-در چه مواقعی باید اقدام به جراحی مجدد بینی کرد و همچنین چه مواقعی لزومی به انجام عمل مجدد بینی نمی باشد که هدف این مقاله بررسی و وپاسخگویی به این سوالات است.

موارد منع جراحی مجدد

وقتی که پزشک در معاینه مجدد اشکال عمده ای را نمی بیند که لازم باشد تصحیح مجدد انجام دهد و بیمار اصرار به جراحی مجدد داشته باشد بهتر است پزشک از این اقدام صرف نظر کند و بیمار را به پزشک معتمد دیگری ارجاع دهد. در نگاه اول شاید این اقدام منصفانه به نظر نرسد ولی آن کسی که باید ترمیم را انجام دهد ونمی داند که چگونه نظر بیمار را اعمال کند، بهتر است هیچ اقدامی انجام ندهد. گاهی اوقات توقعات بیماران و انتظارات آنها از عمل جراحی بسیار زیاد و غیر منطقی است و نباید تن به خواسته های بیماران داد.

مثلاً بیماری که بینی او بسیار بزرگ است و پوست کلفتی دارد و بعد از عمل هم  بینی او شکل منطقی و استاندارد پیدا کرده است اما هنوز از بزرگی بینی و نوک آن ناراضی است را نباید مجدداً عمل کرد و باید توضیحات لازم به بیمار داده شود چون مسلماً عمل جراحی مجدد می تواند شکل بینی را به طور کلی دگرگون کند.

در مواقعی که بیمار از کجی بینی خود شاکی است ولی در معاینه مشخص می شود که این کجی مربوط به عدم تقارن ۲ نیمه صورت می باشد و ارتباطی با ساختار آناتومیک بینی ندارد، هم عمل جراحی مجدد لزومی ندارد.

گاهی اوقات بیماران بعد از عمل جراحی تمام تمرکز خود را روی اشکالات بسیار جزئی بینی خود می کنند که لزوماً نه تصحیح پذیر است و نه ارزش عمل جراحی مجدد را دارد که لازم است پزشک از عمل جراحی مجدد صرف نظر کند و گاهی اوقات بیماران بعد از جراحی اولیه اظهار رضایت می کنند ولی بعد از چند سال و به علت اتفاقات ناگوار زندگی مثل شکست های عاطفی و طلاق، و اوضاع نابسامان مالی دچار بحرانهای روحی می شوند و به طور ناخودآگاه دچار نارضایتی از عمل بینی خود می شوند بدون اینکه اشکال عمده ای قابل مشاهده باشد. در خیلی از بیماران تورم نوک بینی به علت کلفتی پوست در ناحیه نوک بینی شایع می باشد و بیماران خواهان جراحی مجدد می باشند که باید توضیح داد که این بزرگی نوک ارتباط مستقیم با کلفتی پوست دارد و ارتباطی با شیوه جراحی ندارد.

موارد جراحی مجدد

یکی از شایع ترین موارد جراحی مجدد وجود نامنظمی در ناحیه پشت بینی می باشد، به شکلی که در نگاه اول پشت بینی و یا به اصطلاح بیماران تیغه بینی پستی و بلندی داشته باشد. چنانچه این نامنظمی در نگاه اول دیده شود وو بارز باشد باید مجدداً جراحی ثانویه انجام شود و قسمت های برآمده را می توان برداشت و یا قسمت های فرورفته را می توان با غضروف پر کرد.

جراحی بینی

گاهی اوقات پزشک ناحیه  پشت بینی را بیش از حد مجاز تراشیده است و قوس ناحیه پشت بینی بیش از حد شده است این مورد در اصطلاح عوام به نام بینی سرسره ای معروف است که در این موارد لازم است با استفاده از غضروف های گوش و یا غضروف های دنده این قوس زیاد را اصلاح کرد.

 جراحی بینی

این نوع بینی ها در اصطلاح پزشکی بینی زین اسبی یا   (saddle Nose) نامیده می شوند.

 جراحی بینی

علت رایج دیگر که لازم است جراحی مجدد انجام شود، فرورفتگی های عمیق است که در دوطرف نوک بینی اتفاق می افتد و در اصطلاح عوام به بینی منگنه ای شهرت پیدا کرده است و در اصطلاح پزشکی pinched nose  گفته می شود.

این حالت وقتی اتفاق می افتد که غضروف های طرفین بینی بیش از حد برداشته شده است و این فرورفتگی ها ایجاد شده است که لازم است مجدداً در این ناحیه غضروف گذاشته شود.

علت رایج دیگر نامنظمی های ایجاد شده در ناحیه نوک بینی است که نوک تقارن لازم را ندارد و به اصطلاح تپه هایی نامنظم در ناحیه نوک بینی هم دیده و هم لمس می شود وبه این علت بیرون زدگی لبه های غضروف بریده شده در زیر پوست نازک ناحیه نوک بینی اتفاق می افتد و در اصطلاح پزشکی به (bossa formation) شهرت دارد.

لازم است لبه های تیز مجدداً صاف شود و یک لایه غضروف نرم بر روی لبه های تیز غضروف گذاشته شود.

 جراحی بینی

از علل رایج دیگر مشکل تنفسی بیماران می باشد. لازم به ذکر است که اکثر بیماران بعد از عمل جراحی زیبایی دچار درجاتی از مشکلات تنفسی می باشند که به مرور با کاهش ورم های مخاطی بهبود حاصل می کنند و یا اینکه بیماران بعد از جراحی تمرکز خود را روی تنفس خود چندین برابر می کنند و اشکلاتی را که قبلاً حس نکرده اند حالا به حساب جراحی خود می گذارند. باید توضیح داد که هر بینی دارای سیکل تنفسی است به این شکل که گاهی اوقات یک سوراخ بینی گرفته است و یک سوراخ باز است و مجدداً این سیکل در سوراخ دیگر که باز است اتفاق می افتد و به طور نرمال اشخاص از این روند که به سیکل فیزیولوژیک مشهور است نامطلع هستند در این مواقع باید گفت که چنانچه مشکل تنفسی به طور دائمی در یک سوراخ باشد لازم است بررسی مجدد انجام شود.

در این گونه موارد لازم است اگر این مشکل تنفسی مربوط به آلرژی قبلی باشد درمان دارویی و چنانچه مربوط به کجی تیغه بینی باشد اصطلاح صورت گیرد.

امیدوارم که این سلسله مقالات در افزایش آگاهی بیماران محترم با توجه به رشد فزاینده جراحی بینی در جامعه، نقش به سزایی را ایفا کند و از ایجاد باورهای غلط که روز به روز در بین افراد جامعه در مورد زیبایی بینی در حال گسترش است جلوگیری کند.

جراحی ترمیمی بینی  

تعریف: به هر گونه جراحی که بعد از عمل اولیه بینی انجام میشود جراحی ثانویه گفته میشود .به طور کلی عوارض جراحی بینی به دو طبقه بندی کلی اطلاق میشود . 

عوارض بزرگ مثل شکل (۱) 

اشکال زرگ در ترمیم مجدد بینی

که لازم هست جراحی وسیع انجام شود و عوارض کوچک مثل شکل (۲) 

جراحی مجدد بینی

که میتواند با یک جراحی کوچک اصلاح شود . 

زمان جراحی ثانویه یا جراحی ترمیمی بینی بهتر هست که حدودا ۱ سال بعد از عمل جراحی اولیه انجام شود و هر گونه جراحی در زمان زودتر ممکن هست که نتایج خوبی نداشته باشد چون بعد از گذشت ۱ سال بینی فرم نهایی خود را پیدا خواهد کرد و میتوان نظر داد که کدام قسمت ها لازم هست ترمیم صورت گیرد. 

در ترمیم های مختصر که شایع ترین آنها عبارتست از (بالا بردن مجدد نوک بینی  

)قوس دار کردن قسمت پشت بینی و یا به اصطلاح عروسکی کردن ببنی . 

کوچک کردن بیشتر پره های بینی  

باریک کردن بینی

در این گونه موارد جراحی بدون استفاده از غضروف های اضافی انجام میشود ولی در مواردی که جراحی لازم هست به شکل وسیع انجام شود لازم هست که از غضروف های اضافی استفاده شود و در این گونه موارد غضروف های مورد استفاده عبارتند از غضروف های آلوگرافت که غضروف های انسانی میباشد که از اجساد تهیه میشود و تحت فرآیند های خاصی به شکل آماده در اختیار جراحان قرار میگیرد ولی متاسفانه میزان جذب این غضروف ها زیاد هست و پیش بینی مطمئنی از نتیجه نهایی نمیتوان داشت . 

غضروف گوش  

در این موارد از پشت گوش و یا از جلوی گوش غضروف برداشته میشود .لازم به ذکر هست که در این گونه موارد شکل کلی گوش تغییر نمیکند .

غضروف گوش

غضروف دنده  

در این موارد جراح با برش در روی قفسه سینه به طول ۴ سانتی متر بخشی از غضروف دنده بیرون آورده میشود. محل برش معمولا در زیر سینه خانم ها قرار دارد و اسکار آن نیز محو خواهد شد . 

غضروف دنده

به طور کلی همل دوم و سوم بینی به علت چسبندگی مجدد پوست به داربست زیرین آن کمی سخت تر از عمل اول هست و زمان بر نیز می باشد  

نظر مشتریان

بخشی از افتخارات دکتر بهزاد فرخی

golden-flower

تازه ترین مقالات

golden-flower-reverse

راه های ارتباطی

راه‌های ارتباطی

آدرس: تهران، بالاتر از میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۳، واحد ۱۰۲
۰۲۱۸۸۶۷۵۹۶۶ - 02188675945
شماره موبایل
۰۹۳۶۱۲۴۱۷۴۶
واتساپ
۰۹۲۲۱۲۴۱۷۱۲
روزهای زوج
شبکه‌های اجتماعی

فرم تماس با ما

در حافظه موقت کپی شد